Elena-Consuela

Atitudine. Stil. Frumusete.
Evenimente

Unde-s doi, puterea creşte !

În uitima perioadă am realizat că tinerii preferă să muncească singuri si preferă să se bazeze pe propriile forțe decât pe munca în echipă. Țin minte că în clasele mici așteptam cu nerăbdare orele în care profesori ne lăsau să ne alegem partenerii pentru a forma o echipă, însă acum acel sentiment de enuziasm nu mai este prezent.

Pacea și echilibrul grupului parcă dispare total fiind înlocuite de numeroase neânțelegeri și haos. În loc să folosim resursele, ideile și energia tuturor membrilor din grup pentru a avea un rezultat cât mai bun folosim timpul și resursele împotriva noastră. Produsul final fiind mult mai rău decăt dacă ar fi lucrat doar o singură persoană . Din propria mea experientă, acest lucru se întămplă pentru că adoleșcenții vor ori să se afirme, ori sunt pasivi și preferă să nu se impice. Păna la urmă este de înțeles pentru că în acestă perioadă de tranziție nu avem înțelepciunea  și nici experiența necesara  pentu a ști când trebuie să cedâm sau când trebuie să luăm atitudine. Însă dacă ne dorim să avem un rezultat care să merite toate laudele este necesară implicare în mod egal a tuturor participanților.

Sfatul meu este să acultați și să fiți ascultați, comunicarea fiind cheia . Nu evitați munca în echipă chiar dacă este dificilă, sau chiar dacă se pot ivi conflicte pentru că astfel veți aduna experiența necesară pentru ca în viitor să fiți capabili să le  evitați. Astfel veți putea lucra în echipă după citatul „Unde-s doi, puterea creşte !”  și veți aveam un rezultat favorabil.GrowingTogether

Succes !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *